Nyheter som man inte får missa

Att leva ett hälsosamt liv kan ha olika innebörd för olika personer. För en del kanske det handlar om att man ska träna ett visst antal gånger i veckan, medan andra vill ha en bra balans mellan jobblivet och privatlivet. Oavsett vad man har för drömmar och ambitioner när det kommer till att leva hälsosamt så är det bevisat att ekologisk mat är bättre för våra kroppar. När vi ger oss själva bra bränsle så fungerar vi också bättre, och det här innebär alltså att vi även mår bättre. I följande inlägg kommer du finna några tips på saker du kan tänka på eller göra för att hålla dig ajour med vad som är nytt när det kommer till ekologiska livsmedel och liknande saker.

Ekologiska viner

På sajter som Vinoteket kan du finna ekologiska viner. Det här är viktigt att tänka på om man är en person som dricker mycket vin. I Sverige har verkligen den så kallade vinkulturen blivit stor och det finns många vingårdar som inte alls tänker på miljön eller kemikalier när de producerar vin. De här innebär att man kan få i sin många gifter genom vin, förutom alkoholen så att säga, och mycket avgaser ges från fordonen som fraktar dessa flaskor över hela världen. Kan man därför göra ett enkelt val att välja ekologiskt vin istället så är det mycket bättre på grund av många saker. Dessutom finns det idag väldigt många goda ekologiska alternativ för den som är intresserad av viner.

Få inspiration från sociala medier

sociala medier kan man följa konton som innehåller det mesta. Man kan välja om det är så att man vill ha tips på det hetaste inom ekologiska matvaror och andra produkter. På så vis är det enkelt att hänga med i svängarna även om man själv inte vill sitta och spendera tid på att läsa 100 olika bloggar. Dessutom finns det många konton som har vackra bilder, vilket också kanske väcker lite intresse för det här ämnet.

Odla eget i trädgården

En bra sak är att odla eget. På så vis kan du alltid garantera att det som står på ditt matbord är helt och hållet ekologiskt. Det kanske tar lite längre tid än att gå och handla, men det är en långsiktig plan som verkligen kan ge återbetalning under sommarhalvåret.

Lösningar för dig som bor i lägenhet

Om du bor i lägenhet men ändå vill odla eget så finns det i dagens läge många bra lösningar. Inte minst IKEA har sett till att det finns saker som du som bor i lägenhet kan handla hos dem och därmed odla dina egna grönsaker hemma. Det finns även saker för dig som har balkong.

Leave a Comment

mts_howto