Bästa tipsen – Ät mer ekologiskt

Även om du inte tror att det är möjligt så går det faktiskt att skapa en billig matkasse, trots att den är full med ekologiska råvaror och livsmedel. Många associerar ekologisk mat med dyr mat, och visst finns det en sanning i detta. Om du vill lyckas handla billigt och bra på en och samma gång gäller det att du tänker smart och att du vet hur du ska prioritera.

Vi vill att fler människor ska välja ekologiska produkter. Att välja ekologiskt är inte bara bra för miljön, utan det är också mycket bättre för din hälsa. Naturligtvis ska det inte innebära att du får hål i plånboken varje månad för att kunna ha råd med ekologisk mat och därför har vi tagit fram några bra, enkla och riktigt användbara tips. Kom ihåg att du kan tillämpa tipsen i det egna hemmet, men även på arbetsplatsen. Behöver du ett bra kapital för den ekologiska företagsbudgeten kan du vända dig till Qred.com som erbjuder kvalitativa företagslån.

Välj efter säsong

Ett bra sätt att äta gott, nyttigt och relativt billigt är genom att välja dina grönsaker och frukter efter säsong. Smaken på grönsakerna och frukterna är betydligt bättre och det gör det också lättare för dig att vara ekologisk. På internet kan du hitta guider som hjälper dig att lista ut vilka grönsaker det är som gäller för säsongen. Ett annat alternativ är att köpa och sedan konservera, frysa eller torka.

Ät inte kött lika ofta

Ekologiskt kött kommer utan tvekan att kosta dig en hel del, men även här finns det sätt att vara ekologisk. Du kan t.ex. minska på ätandet av kött genom att använda dig av en kombination av kött och grönsaker. Ett exempel kan vara att dryga ut köttfärssåsen med svamp eller rivna morötter. Vi kan lova att nästan vartenda barn inte heller kommer märka av det sistnämnda alternativet.

Gör det själv

Produkter som är färdiga att äta kommer att vara dyrare. Därför kan det vara en god idé att göra mycket på egen hand, eftersom det blir billigare och mer hälsosamt. Du kan till exempel köpa torkade ekologiska bönor till ett mycket lägre pris än färdigkokta. Det enda som krävs är att du kokar bönorna själv. Är du duktig på att baka kan du också köpa ekologiskt mjöl till dina hemmagjorda frukostfrallor.

Leave a Comment

mts_howto