Går hundar och odlingar ihop?

”Det är klart att de gör” säger många, men antingen är de inte hundägare själva eller så har de en hund som är väldigt lugn och som inte alls är intresserad av att gräva runt i rabatter och odlingar. För alla er andra – här kommer lite tips på hur er hund kan vara med er i trädgården utan att växter och jord far och flyger.

Kreativa lösningar för odlingens överlevnad

En älskad trädgård är i stort sett ett heltidsarbete, men som utförs på fritiden, som motverkar stress och är avkopplande. Att sköta om växter, plantor och odlingar är ett väldigt givande arbete. Att se något gro från frö som sedan växer upp och blir större, blommar och får frukt eller grönsaker som du kan skörda, är kronan på verket. Har du då dessutom hund finns det en överhängande risk att nämnda hund älskar att gräva och smaka på allt det som du försöker skydda och ta hand om. Det är ingen särskilt bra kombination. Vill du ändå att din hund ska kunna vara med dig ute bland dina odlingar finns en stor variation av hundgårdar, kojor och bärbara hagar som du kan använda. Med lite kreativitet kan hunden vara nära dig och känna gemenskapen samtidigt som dina odlingar och övriga växter är utom räckhåll. En hundgård kan sättas ihop så att hunden får yta att röra sig på åt olika håll. Gården behöver inte nödvändigtvis bara sättas ihop som en rektangulär låda, dock kan du behöva en lite större trädgård för att den här varianten ska fungera. Men tänk kreativt och utanför boxen så kommer lösningarna.

Vikten av en bra bilbur

Har du odlingar och ibland åker iväg på marknader eller annat för att införskaffa fler frön eller verktyg, kan hunden också följa med dig. Så fort en hund färdas i en bil behöver du en bilbur anpassad för din hund, så att den är säker och riskerna för skador minimeras om något händer. Det här gör ju också att det du köper hem kan förvaras på en plats i bilen som hunden inte kommer åt. Det kan tyckas självklart att ha en bilbur men det finns de som av någon anledning inte skaffar det utan låter hunden sitta lös i bilen, något som är oerhört farligt både för dig, hunden och andra bilister. Så välj trygghet för alla inblandade, och både du och din hund kommer få ännu mer tid tillsammans.

Leave a Comment

mts_howto